Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2014 22:47 - Златен кекс
Автор: jijoss Категория: Рецепти   
Прочетен: 1259 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
  1. Прoдукти:

    1 1/2 ч.ч. пудра захар, 1 пакетче краве масло,
    5 яйца, 1 непълна ч.ч. прясно мляко, 2 ч.ч. брашно,
    1 бакпулвер, 1 ванилия, кората от 1 лимон, 1 ч.л. какао.

Нaчин на приготвяне: Разбиваме добре маслото и захарта. Прибавяме един по един жълтъците, като непрекъснато бием. След това прибавяме млякото, брашното, което сме смесили с бакпулвера и ванилията, настърганата лимонова кора, а накрая - разбитите на сняг жълтъци. Бъркаме, докато получим рядко тесто. Разделяме тестото на три равни части и едната от тях размесваме с какаото. В предварително намаслена тавичка разстиламе половината от бялото тесто, върху него разстиламе тестото, размесено с какао, а най-отгоре - останалото бяло тесто. Печем кекса в умерена фурна, докато се зачерви и се разпука отгоре. Изваждаме го от формичката, когато е напълно изстинал и го наръсваме обилно с пудра захар.



Гласувай:
3



1. radina123 - Относно какаото
08.09.2014 16:24
Има много по - лесен начин за поставяне на какаовата част от тестото. Изсипваме "бялата" част от кексовото тесто във формата, а останалата в купата част смесваме добре с какаото. Изсипваме внимателно какаовата част върху бялото тесто в средата да остане като ивица. След това с кръгови движения леко размесваме какаовата ивица. Целта е да се получат шарки, ивички, не да се смесят двете части. Така става бързо , лесно и много ефектно, а и не се цапат допълнително дрги съдове /за мен това е доста важно :) /.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jijoss
Категория: Новини
Прочетен: 36316
Постинги: 22
Коментари: 11
Гласове: 20
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930