Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2016 16:13 - Зеленчукови канелони
Автор: gozbitenaruja Категория: Рецепти   
Прочетен: 1614 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 25.05.2016 20:48


 ЗЕЛЕНЧУКОВИ КАНЕЛОНИ

Една много лесна и вкусна рецепта за дните, в които не ни се яде месо.

image                                    
продукти:

За доматения сос:

1 голям буркан доматено пюре (аз готвя с пюрето на фирма Митак, но ако имате буркан с домати още по-добре)

1 глава лук

2 скилидки чесън

малко олио

1 с.л. универсална подправка (аз използвам тази на Лидл)

1ч.л. захар

1ч.л. магданоз

1ч.л. босилек

За пълнежа на калелоните:

1  патладжан

2 тиквички

2 скилидки чесън

Малко олио

 

1 кутия канелони

100 гр. Сирене (каквото имате)

200 гр. Кашкавал

 

Най-добре първо да си направите доматения сос.

В малко олио задушаваме ситно нарязания лук и чесън. Прибавяме универсалната подправка, разбъркваме. След това прибавяме целия буркан с доматеното пюре и малко вода. След като заври слагаме 1ч.л. захар, 1ч.л. босилек и 1ч.л. магданоз. Оставяме да поври 15-20 минути на слабо. (Соса не трябва да е много гъст, защото канелоните трябва да поврат в него).

image
 

През това време в тиган задушаваме ситно нарязания чесън, прибавяме към него патладжана и тиквичките, като може да сложите, ако желаете пак малко универсална подправка за вкус.

Задушаваме 10 минути, като добиваме малко вода. Заленчуците трябва да са полуготови. Затова не ги гответе дълго време.

Отстранете от котлона и оставете пълнежа да изстине малко. След като изстине наронете сиренето и разбъркайте.

 

Намазнете леко тавичката, в която ще готвите канелоните и започнете да ги пълните с зеленчуковия пълнеж.

image  image image  image

След като ги напълните, залейте канелоните с доматения сос. Покрийте тавичката с алуминиево фолио, за да може да се задушат.

Печете 35-40 минути на 180 градуса, в предварително загрята фурна.

Проверете дали са готови, като ги боднете с вилица (трябва да са меки).

Махнете фолиото, настържете кашкавала  и поръсете с него канелоните. Допечете ястието за още 5 минути само на горен реотан.

Сервирайте с чаша хубаво вино! Надявам се да Ви харесат.:)


 image  imageimage






Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ponicka - Къде се слага остатъка от 3/4буркан ...
25.05.2016 18:35
Къде се слага остатъка от 3/4буркан доматено пюре??
цитирай
2. gozbitenaruja - буркана с доматено пюре
25.05.2016 20:49
Извинявам се, целият буркан го слагаме.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gozbitenaruja
Категория: Рецепти
Прочетен: 13827
Постинги: 8
Коментари: 7
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930